Volledig scherm
Foto ter illustratie © ThinkStock

Man (21) uit Bathmen gebruikt minderjarig meisje bij drugsdeals: jaar cel geëist

Voor het gebruiken van een minderjarig meisje bij drugsdeals moet een 21-jarige man uit Bathmen de cel in. Dat wil het Openbaar Ministerie. De strafeis voor handel in drugs is een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Hij werd eerder beschouwd als de leider van een criminele jeugdgroep in de gemeente Rijssen-Holten.

De man wordt er ook van verdacht dat hij drugs aan het meisje heeft verkocht. Volgens het OM blijkt uit telefoongegevens van het meisje dat zij bijna dagelijks contact hadden. En dat de man haar vroeg om verdovende middelen te verkopen. Uit Rijssen en Holten kwamen meerdere meldingen dat hij drugs zou dealen. Bij een doorzoeking van het huis van de verdachte zijn drugs en capsules gevonden. De capsules kunnen gevuld worden met een stof uit xtc-pillen.

Rapper

In een video rapte de man over ‘snel geld maken’ en ‘de weg naar de (criminele) top’, meldt het OM. De verdachte gaf toe dat hij op zijn achttiende is begonnen met de verkoop van drugs om geld te verdienen.  De man is eerder veroordeeld voor straatroof en mishandeling.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer