Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Man (49) opgepakt voor inbraak in Deventer café

Een 49-jarige Deventenaar is afgelopen nacht op heterdaad gepakt voor een inbraak in een café in zijn eigen stad.

Rond de klok van 02.00 uur werd door agenten een krakend geluid opgemerkt bij een café in de Molenstraat. De agenten zagen een man uit een raam van het café stappen. Hij stapte daarna op zijn fiets en reed weg. Het ritje was van korte duur. In de Assenstraat werd hij door agenten onderschept en aangehouden. Hij werd daarna overgebracht naar het politiebureau.

Inbraakgolf

De recherche onderzoekt de inbraak en onderzoekt ook eventuele betrokkenheid van de verdachte met andere inbraken. De politie was de afgelopen tijd extra alert vanwege meerdere inbraken die plaatsvonden bij horecazaken in het centrum van Deventer.

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer