Volledig scherm
De auto waarin de man tegen een boom reed. © Rens Hulman

Man botst hard tegen boom in Wilp, maar wil niet mee met ambulance

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag hard tegen een boom gebotst langs de Molenallee (N791) in Wilp. De man bezeerde zich daarbij behoorlijk aan zijn hoofd, maar wilde niet mee met de ambulance.

Volgens de politie verklaarde de man in slaap te zijn gevallen op de 80 kilometer-weg. Er werd vervolgens een blaastest afgenomen bij hem, waaruit niet bleek dat er alcohol in het spel was.

De auto was total loss en werd afgesleept. De Molenallee was daarom enkele uren afgesloten.

Weigeren

De man had na het ongeval pijn aan zijn hoofd, liep moeilijk en werd tijdelijk opgevangen in de auto van een passant, maar weigerde vervolgens om mee te gaan met een ambulance die arriveerde op de plek van het ongeval.

Politiewoordvoerder Simen Klok: ,,Ik kan in de melding van mijn dienstdoende collega zien dat er inderdaad een ongeval is gebeurd afgelopen nacht waarbij de betrokkene niet naar het ziekenhuis is gebracht. Ik kan echter niet zien wat er daarna is gebeurd met hem en de collega die erbij was, kan ik niet meer bereiken.’’

Waarschijnlijk is de man op eigen gelegenheid naar huis gegaan. ,,Als iemand zichzelf kan redden en niet naar het ziekenhuis wil, dan hebben wij er in principe geen betrokkenheid meer bij.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer