Volledig scherm
Controle aan de Industrieweg in Deventer. © NewsUnited/ Rens Hulman

Man haalde nooit rijbewijs maar rijdt met gezin langs politiecontrole in Deventer

De politiemensen wisten ook even niet wat ze zagen. Tijdens een controle in Deventer plukten ze een auto van de weg waarin de mannelijke bestuurder zijn vrouw en kinderen zaten. De man bleek al aardig lang rond te rijden, maar had nooit zijn rijbewijs gehaald.

Tijdens de controle werkte de politie samen met de Belastingdienst. Van 4.800 voertuigen werd het kenteken gescand. Bij 50 van die auto’s kwam er een signaaltje dat er iets aan de hand was. Er konden 26 van deze auto's aan de kant worden gezet.

Auto inleveren

Op drie auto's legde de Belastingdienst beslag. De eigenaren mochten doorrijden maar raken hun vierwieler kwijt wanneer hun schuld niet tijdig wordt voldaan. Drie andere eigenaren moesten meteen hun auto inleveren en op zoek naar ander vervoer.

Er werd een bekeuring uitgeschreven aan iemand die 45 kilometer te snel in de bebouwde kom reed. Een bestuurder reed zonder gordel, terwijl een ander met de telefoon in de hand aan het bellen was. Van één auto waren de banden te glad.

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer