Volledig scherm
© anp

Man met mes aangehouden na bedreiging op station in Deventer

De politie heeft een 42-jarige man uit Deventer aangehouden, nadat hij een man uit Apeldoorn bedreigde met een mes. Dit gebeurde vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur.

De man uit Apeldoorn was onderweg naar het station. Hij zag daar de verdachte met een blonde jonge vrouw praten. Hij had de indruk dat zij zich niet op haar gemak voelde. Zelf had de Apeldoorner hier ook geen goed gevoel over, verklaarde hij later tegen de politie. 

De Apeldoorner ging op de rand van een betonnen plantenbak zitten en stak daar een sigaret op. De verdachte, die naar alcohol stonk en een verwarde indruk maakte, vroeg hem om een sigaret. De jongeman vertelde dat hij net zijn laatste peuk had opgestoken. De verdachte haalde een mes uit zijn zak en maakte hiermee steekbewegingen richting de rug van de Apeldoorner. Die wist door naar voren te bewegen nipt te voorkomen dat hij gestoken werd. Hij bood de man de restanten van zijn peuk aan in de hoop dat die rustig zou worden, maar dat hielp niet. 

Signalement

Het slachtoffer gaf een signalement door aan de politie en aan de hand daarvan trof de politie de verdachte aan op perron 3. Het mes waar het slachtoffer over sprak werd bij de verdachte aangetroffen. De politie heeft het mes in beslag genomen.

Onderzoek

De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (88%)
  • Hij kan er zeker mee door. (5%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (3%)
3400 stemmen