Handhavers in Deventer zijn woensdag mishandeld.
Volledig scherm
Handhavers in Deventer zijn woensdag mishandeld. © ANP

Man mishandelt handhavers in Deventer

Tijdens een controle in Deventer woensdag zijn handhavers van die gemeente mishandeld door een man. Hij is opgepakt door de politie. 

Gewond

Handhavers waren woensdag bezig met een controle omtrent het verbranden van afvalstoffen. Omstanders begonnen hen lastig te vallen. Een van de omstanders vond het nodig om een handhaver hard te duwen. Toen zijn collega's probeerden de man aan te houden, sloeg de verdachte twee van hen in het gezicht. Een derde handhaver duwde hij met zijn hoofd tegen een metalen hek aan. De handhavers hielden verwondingen over aan deze mishandelingen. 

Beledigen en bedreigen

De verdachte kon uiteindelijk worden aangehouden door de handhavers. Zelfs tijdens het boeien kon hij het niet nalaten een van hen te beledigen en bedreigen. De verdachte is overgedragen aan de politie. Een onderzoek volgt.  

  1. LIVE | Eerste theater voorstellingen met publiek op podium,  burgemeester Apeldoorn positief over eerste terrasdag

    LIVE | Eerste theater voorstel­lin­gen met publiek op podium, burgemees­ter Apeldoorn positief over eerste terrasdag

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden rond het middaguur al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verloopt deze veelbesproken 1 juni verder? Mis niets in ons liveblog.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer