Man schreeuwt om hulp na mislukte Marktplaats-deal in Wilp

VideoEen 31-jarige man uit Warmond is woensdagavond het slachtoffer geworden van een beroving en bedreiging met een vuurwapen, aan het Wildezand in Wilp.

De man uit Zuid-Holland had met twee jongere mannen een afspraak gemaakt via Marktplaats, om iets te verkopen. Toen hij bij het opgegeven adres aankwam, wachtten de twee mannen met een Volkswagen caddy hem op. Toen de deal rond was en de 31-jarige man zijn geld moest krijgen, werd hij met een vuurwapen bedreigd. Het slachtoffer werd gedwongen om in de laadbak van zijn eigen bus te gaan zitten. De verdachten hebben het voertuig op slot gedaan en zijn weggereden.

Dankzij een oplettende bewoner van het Wildezand kon de politie gebeld worden. De twee oudere mannen scheurden daarna weg, zo is aan de bandensporen op straat te zien.

Signalement

De politie heeft de twee daders nog niet te pakken. Het gaat om een gespierde blanke man tussen de 27-30 jaar met korte blonde stekeltjes en  een eveneens blanke (magere) man van 18-20 jaar. De jongste heeft een tattoo van een kompas op zijn rechterhand in het groen en blauw.

Volledig scherm
Nachtelijk onderzoek van de politie aan Het Wildezand © News United / Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer