Man valt dronken in de IJssel bij Deventer, reddingsbrigade in actie: ‘Hij werkte niet mee’

Video & updateEen man is vanochtend uit de IJssel bij Deventer gered. Volgens de politie was de man dronken toen hij in het water viel. Door de oplettende reddingsbrigade van even verderop kon hij snel op het droge komen.

Rond 09:00 uur ging de brandweer af op een melding dat aan de Lage Steenweg in Deventer iemand in het water was gevallen. De man was mogelijk onwel geworden tijdens het vissen en daardoor in het water terechtgekomen. Een woordvoerder van de politie laat echter weten dat er geen sprake was van een onwelwording. ,,Er was sprake van openbare dronkenschap.”

De reddingsbrigade in Deventer was snel aanwezig om de man uit het water te halen. ,,Wij waren ons aan het voorbereiden op een roeitocht in Deventer en hoorden de brandweer. Toen wij de melding zagen hebben wij er twee boten op afgestuurd", zegt Frans Eggink van de reddingsbrigade. 

Niet meewerken

Samen met de politie lukte het de reddingsbrigade de man uit het water te vissen, maar heel soepel ging dat niet. ,,Hij was niet meewerkend", aldus Eggink. Toen de man eenmaal naar de kant was gehaald, stond er een ambulance klaar. Hij is in de ambulance nagekeken, maar hoefde volgens de politie niet mee naar het ziekenhuis.

Volledig scherm
Hulpdiensten op de IJssel op zoek naar de man. © Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer