Wie mag er in de woning aan de Banekaterveld wonen? De rechter moet oordelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie mag er in de woning aan de Banekaterveld wonen? De rechter moet oordelen. © Ronald Hissink

Man wil ex uit zíjn woning in Colmschate, zij claimt huurder te zijn: ‘Ineens stond huis op Marktplaats’

Een man, een vrouw en een woning aan Banekaterveld in Colmschate. De vrouw woont er met haar kinderen en zegt dat ze het huis rechtmatig huurt van de man. De man is eigenaar van het huis en wil er zelf wonen. Volgens hem is zij er blijven wonen nadat hun kortstondige relatie op de klippen liep en wil ze nu niet weg. De rechter moet nu oordelen wie er in het huis mag wonen.

6 reacties

 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Het lijkt me een prima idee om de rechtspraak te ontlasten door dit soort zaken en ook strafzaken niet langer aan de rechter voor te leggen, maar kijken wat de meerderheidsmening op de site van de krant is. Kost bijna niets en het oordeel is tenminste niet op een evenwichtige afweging van de feiten gebaseerd, maar komt voor een groot deel fris van de lever van de inzenders. Waarom denken zovelen dat ze het wel weten zonder zich ook maar een greintje te verdiepen in de feiten?
 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  Zolang als ze gewoon huur betaald is er geen rechter die een moeder met kinderen op straat zet ,gelukkig
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  Het is toch een welles-nietes spelletje zo. Mensen leg alles daarom toch ook eens alles goed vast. Stuur desnoods een e-mail of een whatsapp-bericht waarin nog eens alles (vooraf) duidelijk in staat wat de bedoeling is. Anders is het ene woord tegen het andere en heb je geen poot om op te staan.
 • Robert Maat

  2 maanden geleden
  Gewoon als verhuurder de huur opzeggen. Opzegging werkt 2 kanten op mits er natuurlijk wat op papier staat.
 • Imur Angel

  2 maanden geleden
  Zet er maar uit. Lekker andermans bezit toe eigenen. Maar als zij een redelijke vergoeding heeft betaald is hij ws zuur.

In samenwerking met indebuurt Deventer