Links: een bewoonster in een verzorgingshuis, dit zijn niet de bewoonster en het verzorgingshuis uit het artikel. Rechts: de twee verdachten werden op heterdaad betrapt.
Volledig scherm
Links: een bewoonster in een verzorgingshuis, dit zijn niet de bewoonster en het verzorgingshuis uit het artikel. Rechts: de twee verdachten werden op heterdaad betrapt. © ANP

Mannen proberen 97-jarige vrouw op te lichten, maar dan grijpt zorgpersoneel in

De politie heeft maandagmiddag twee mannen opgepakt in Deventer. Zij probeerden een 97-jarige vrouw op te lichten. De opgepakte mannen (17 en 22 jaar) komen uit Eindhoven en zitten vast.

17 reacties

 • Hennie Moelard

  1 maand geleden
  Ik ken ze ook die als " mantelzorger" een 86 jarige man onder druk eerst €25.000 afhandig maken en vervolgens nog een keer ca. € 90.000 in handen krijgt waarvan een deel naar een sportstichting gaat. Alles onder de noemer wil er niks van. Net als de auto van deze man verpatst aan een kennis. Of een persoon die tienduizenden euro's afroomde van de bankrekening van een 93 jarige vrouw twee zorginstellingen gewaarschuwd deze doen er niks mee net als politie. Beide daders ca.70 jaar hoezo jongelui.
 • Natascha Smienk

  2 maanden geleden
  Schandalig! , voed dat tuig op!! ,of stop ze in een strafkamp
 • Renate Gaertner

  2 maanden geleden
  Laatst stond er een vaag type, bij mijn onder buurman, auto op de stoep geparkeerd, ik vertrouwde het niet, zei tegen mijn buurman kijk uit het is een oplichter, geen bankpas of gegevens geven. Toen heb ik een foto gemaakt, van de auto, heb gelijk de politie gebeld, en ze deden niks, toen heb ik abn amro bank gebeld, daar kreeg ik een tel. nr. dat heb ik aan mijn buurman gegeven, hij heeft gelijk gebeld, en het was inderdaad mis. Jammer dat de politie er niks mee deed
 • nel onderwater

  2 maanden geleden
  Volgens mij kan het niet anders dan dat deze criminelen handlangers hebben bij de bank. Hoe komen ze anders aan gegevens? En altijd bij ouderen waar wat te halen valt.
 • Julia Kooijman

  2 maanden geleden
  In de jongste jaren is er bij dit soort jongens al iets goed mis gegaan. De straffen zijn niet doeltreffend, kortom er is werk aan de winkel en dat schijnt nog niet altijd goed te lukken gezien de draaideurcriminelen. Mooie actie van het personeel!! @H.Hoving, als je ergens iets koopt, meestal online, is een e-mailadres en bankrekeningnummer bekend en een datalek oid maakt dat anderen aan je gegevens komen. Phishing is al lang gaande. Lees daar maar iets over. Goed opletten dus.