Volledig scherm
Marcel Ritzmaier. © Joep Leenen/Pro Shots

Marcel Ritzmaier van PSV naar Go Ahead Eagles

DEVENTER - Met Marcel Ritzmaier (23) hoopt Go Ahead Eagles de creatieve middenvelder te hebben ingelijfd naar wie de club al enige tijd op zoek is. De Oostenrijker wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van PSV.

Ritzmaier leek onlangs de overgang te maken naar het Griekse Larissa, waar hij een driejarig contract kon tekenen. Hij zag echter af van dit avontuur. Ook interesse vanuit Cyprus wimpelde hij af. Ritzmaier, die in alle vertengewoordigende jeugdteams van Oostenrijk uitkwam, wil zich liever in de eredivisie bewijzen.
Hij timmerde in Nederland vooral aan de weg in het seizoen 2013/2014, toen PSV hem had verhuurd aan SC Cambuur. Hij scoorde drie keer voor de club uit Leeuwarden in 31 wedstrijden.
Ofschoon zijn oud-trainer Ernest Faber bij NEC aan het roer stond, verging het hem vorig seizoen minder goed bij de club uit Nijmegen.
Ritzmaier trad op 1 februari 2010 op 16-jarige leeftijd in dienst bij PSV, dat hem overnam van de Oostenrijkse club Austria Kärnten, waar trainer Frenk Schinkels hem in de hoofdmacht had laten debuteren. Hij ligt tot medio 2018 in Eindhoven onder contract.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer