Volledig scherm
Twee dagen gratis ijs op de Brink in Deventer. In totaal zijn er 800 ijsjes om uit te delen. © De Stentor

Markt trakteert twee dagen op gratis ijs op de Brink in Deventer: ‘U heeft alleen aardbei?’

IJssalon Talamini staat vandaag en morgen  in opdracht van de gemeente met gratis ijs op de markt op de Brink in Deventer. Op is op. Bij een bezoekje valt gelijk op dat zelfs bij zo'n gratis gebaar ‘klanten’ toch vaak nog wat aan te merken hebben. ,,U heeft alleen aardbei?”

Pietro Talamini himself countert gelijk. ,,Maar het is wel gratis", merkt de eigenaar van de bekende ijssalon scherp op, terwijl hij de ijsuitdelende jongen assisteert door een parasol te plaatsen, zodat die niet met de ijsjes wegsmelt. De klagende vrouw ontdooit net zo goed. ,,Dat is dan wel weer lief.” 

Dat vindt Talamini eigenlijk zelf ook wel, maar dan van de gemeente. Die betaalt over twee dagen 800 gratis ijsjes. ,,Aardig van ze toch? Ze krijgen altijd een hele hoop over zich heen, maar ze doen veel goed. Omdat ik het zo'n mooie actie van ze vindt, doe ik zelf ook een duit in het zakje.” 

Om ervoor te zorgen dat iedereen wat heeft, zijn de ijsjes van bescheiden omvang: één bolletje.” Het aanbod geldt vandaag en morgen. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer