Volledig scherm
PREMIUM
▲ Martin Koopman aan de IJssel in Deventer, waar hij vertoeft als hij niet op Aruba is. © FOTO HISSINK

Martin Koopman uit Deventer over zijn leven als 'Kuifje in voetballand'

Martin Koopman ging de hele wereld over. Hij vertelt over zijn doldwaze trainerscarrière, die hem langs meer dan acht naties voerde. In september begint hij als bondscoach van Aruba. Een nieuw avontuur in zijn stripverhalenreeks.

Vraag Martin Koopman (62) of hij bondscoach van Boembaland wil worden en hij zal er op z’n minst over nadenken. Om er dan waarschijnlijk via Google achter te komen dat het land helemaal niet bestaat. Voor geen natie voelt de Deventenaar zich op voorhand te groot. ,,Ik word uit de meest vreemde oorden gebeld, of ik ’r trainer wil worden. Mijn vrouw zegt dan altijd verschrikt: ‘Oh, nee, je loopt weer te drentelen. Je gaat toch niet ver weg, hè?’’’

  1. Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Gezond was Aventus aan de Middelweg in Deventer al, maar de locatie is vanaf nu nóg gezonder. Na het vignet voeding, dat drie jaar geleden in de wacht werd gesleept, is nu dat voor roken, alcohol- en drugspreventie binnen en wordt gewerkt aan het bemachtigen van het derde vignet. De Deventer locatie is de proeftuin en het voorbeeld voor de rest van Aventus. Vandaag komt staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer