Het pand waar McDonald's het vizier op heeft gericht in de Deventer binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand waar McDonald's het vizier op heeft gericht in de Deventer binnenstad. © FOTO HISSINK / Getty Images

McDonald’s wil vestiging openen in Deventer binnenstad

McDonald’s wil een vestiging openen in de Deventer binnenstad. Het gaat om het pand op de ‘Kop van de Brink’, waar nu nog boekhandel Praamstra zit. 

4 reacties

 • Herman Poos

  3 weken geleden
  Ik vind dit heel erg en zonde voor de uitstraling en de stad maar ook voor de bewoners. Bewerkte en vette voeding van fastfoodketens zijn slecht voor onze gezondheid. De belangrijkste doodsoorzaak is voedingsgerelateerd. Door gemaksvoeding aan te bieden die aantoonbaar slecht en ongezond is worden bewoners verleid meer bewerkt (gemanipuleerd!), vet en zout te consumeren. Teken daarom ook deze petitie. Geef om de stad en de mensen! Herman Poos (Broccori&Kohl)
 • Sander van Schoonhoven

  4 weken geleden
  Want we hebben nog niet genoeg afval in de bermen liggen van deze kwaliteitsketen? De binnenstad en de IJsseloevers moeten ook perse volkomen te liggen met die troep? Het wordt tijd dat McDrives bij wet worden verboden. Binnen bestellen, binnen die troep opvreten en binnen je rotzooi in de bak gooien.
 • Fredde Förch

  4 weken geleden
  Laat de binnenstad niet ten prooi vallen aan economisch gewin van een fastfoodketen. Door de komst van Mc Donalds zullen veel horecabedrijven die het toch al moeilijk hebben door de Corona maatregelen het nog moeilijker krijgen. Wat dacht je van het Dickens festijn daar te laten beginnen. Hoe groot kan het contrast zijn. Slechte zaak voor het hart van de stad. Fredde Forch
 • Anton Slager

  4 weken geleden
  Het standpunt van Thomas Walder, Bart Voortman en Peter Brouwer getuigt niet van een duurzame blik op de toekomst, doch slechts van korte termijn economisch gewin. Met hun positieve advies over de komst van McDonald gaan ze volledig voorbij aan de kosten van volksziekte nummer 1 waaraan dit zogenaamde A-merk wereldwijd meer dan haar steentje bijdraagt: Obesitas. En dat terwijl de pandemie waarin het overgrote deel van de slachtoffers een te hoog BMI had, nog niet eens voorbij is!
 1. Als student incasseer je veel voor fysieke lessen, een docent met een krultang in je haar bijvoorbeeld
  PREMIUM
  Video

  Als student incasseer je veel voor fysieke lessen, een docent met een krultang in je haar bijvoor­beeld

  Docenten van Saxion Hogescholen missen de studenten zo erg dat ze vandaag de kapsels van hun leerlingen al vlechtend, föhnend en met de krultang in een Deventer kapsalon een metamorfase gaven. Ondertussen gaven ze les. ,,Kappers mogen wel open, dus op die manier kunnen we coronaproof lesgeven’’, zegt organisator Fransje Immink over de ludieke actie. ,,Maar het gaat er vooral om dat mensen zich weer eens gezien voelen.’’
 2. Druk op woningmarkt Zwolle-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal
  PREMIUM

  Druk op woning­markt Zwol­le-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal

  De regio Deventer/Zwolle komt niet in aanmerking voor extra rijksmiljoenen om iets aan de woningnood te doen. Een voorstel van VVD-kamerlid en Raaltenaar Daniël Koerhuis vandaag in het parlement, zodat ook deze regio profiteert, kan niet op steun rekenen van demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Maar de strijd is nog niet helemaal gestreden: volgende week stemt de Tweede Kamer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Negen doden bij schietpartij bij FedEx in Indianapolis
  Play

  Negen doden bij schietpar­tij bij FedEx in Indianapo­lis

 2. Bikini's verschieten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over
  Play

  Bikini's verschie­ten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over

Deventer