Volledig scherm
PREMIUM
Meadow op het Deventer Stadsstrand © Foticoon/Rick de Visser

Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie

Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het  bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”

Toen Janssen ruim 3,5 jaar geleden het idee voor het stadsstrand pitchte tijdens een Stadscafé Deventer had hij de huidige locatie in gedachten. En alleen deze locatie. Maar daar kreeg hij wel te maken met de gemeente Deventer, de provincies Overijssel en Gelderland, Rijkswaterstaat en het waterschap. Juist die stapeling van overheden, de bijbehorende regelgeving en soms tegengestelde belangen zorgden ervoor dat het gehele vergunningentraject tijd nodig had. Veel tijd. ,,Complimenten voor het doorzettingsvermogen van Koos", prijzen beide bestuurders de ondernemer.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer