Gerrit Eggink (zittend tweede van links en portret in inzet) in 2018, toen de NV Bergkwartier 50 jaar bestond en de laatste nog levende grondleggers in het zonnetje werden gezet. Verder zichtbaar Jan Strik Hans Boerboom sr. en Henk Goudappel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Eggink (zittend tweede van links en portret in inzet) in 2018, toen de NV Bergkwartier 50 jaar bestond en de laatste nog levende grondleggers in het zonnetje werden gezet. Verder zichtbaar Jan Strik Hans Boerboom sr. en Henk Goudappel. © Ronald Hissink. Inzet: Eigen Foto

Mede dankzij Gerrit Eggink veranderde verpauperd Bergkwartier in Deventer parel: ‘Groot verlies’

Gerrit Eggink is op 92-jarige leeftijd overleden. De bekende Deventenaar had een groot aandeel in het herstel van het Bergkwartier. Nu een middeleeuwse pareltje, in de jaren 60 een verpauperde ‘krottenbuurt’. Minder bekend misschien: Eggink was een echte voetballiefhebber. ,,Hij reed John Oude Wesselink persoonlijk naar een trainingskamp in Oostenrijk.” 

2 reacties

 • Pieter Hobma

  1 maand geleden
  Sterkte voor de nabestaanden gewenst...... Wellicht een monumentje, of een straat in de stad naar hem noemen?
 • T. de Vries

  1 maand geleden
  Een groot verlies voor de stad! Grondleggers voor het stadsherstel zijn in mijn ogen allemaal ereburgers. Goed voorbeeld doet volgen. Laten wij als Inwoners van de stad hopen dat er nog meer woningen in oude glorie hersteld if herbouwd gaan worden. Er zijn genoeg voorbeelden van nieuwbouw door de binnenstad waar vrijwel geen draagvlak voor was en nog steeds niet is. Herstel zou de norm moeten zijn. Rust zacht en de nieuwe generatie zet uw werk voort!
 1. Boze boeren leggen brandende hooibalen neer bij gemeentehuis in Twello: ‘Dit is nog maar het begin’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  2

  Boze boeren leggen brandende hooibalen neer bij gemeente­huis in Twello: ‘Dit is nog maar het begin’

  Na Epe en Apeldoorn trokken maandagmiddag boze boeren naar het gemeentehuis in Twello om hun onvrede over de voorgestelde stikstofmaatregelen te uiten. Met een petitie in de hand hoopten ze steun te krijgen van de lokale politiek. Toen ze deze niet kregen legden ze brandende hooibalen en pallets voor de deur van het gemeentehuis. „Als je Den Haag steunt is dat een oorlogsverklaring richting de boer.”

Deventer