Volledig scherm
© ANP XTRA

Medewerkers jatten 500 gebruikte Iphones van Deventer werkgever

Bij een inzamelingsbedrijf voor gebruikte telefoons en inktpatronen in Deventer verdwenen 500 telefoons. Drie medewerkers ontvreemden de spullen maandenlang uit het magazijn. Vrijdag stonden ze terecht bij de politierechter in Zwolle.

Het inzamelingsbedrijf hing camera's op na een tip van een werknemer dat er in pakketten gesneden werd. Op de beelden zijn medewerkers C.V. uit Olst (47) en de 39-jarige A.H. uit Twello te zien. Ze snijden pakketten open en halen er gebruikte Iphones uit. Deze werden vervolgens aan de 45-jarige medewerker H.I. uit Deventer gegeven die ze doorverkocht. Zo verdwenen vorig jaar 500 Iphones en 60 inktpatronen, zo gaf het drietal toe. Het bedrijf ontsloeg ze op staande voet.

Eis

Tegen Deventenaar I. eiste de officier een werkstraf van 170 uur waarvan 50 uur voorwaardelijk. H. en V. hoorden elk 150 uur werkstraf eisen. Daarnaast moet het drietal wat het OM betreft 2.250 euro aan het bedrijf terugbetalen.

Verlaging

De onderneming vorderde aanvankelijk 9.500 euro maar verlaagde die naar 4.500 euro. Dat is de schade die ze denkt geleden te hebben. Volgens hun advocaat was hier absoluut geen sprake van een criminele organisatie. De politierechter vond van wel. De rechter legde de geëiste straffen op, maar verlaagde die voor I. met 20 uur. Hij moet daarnaast een behandeling ondergaan onder meer voor zijn gokverslaving. Ook moeten de bendeleden 3.000 euro ophoesten. Wil het bedrijf een hoger bedrag, dan moet ze naar de civiele rechter stappen.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3656 stemmen