Volledig scherm
© ANP XTRA

Medewerkers jatten 500 gebruikte Iphones van Deventer werkgever

Bij een inzamelingsbedrijf voor gebruikte telefoons en inktpatronen in Deventer verdwenen 500 telefoons. Drie medewerkers ontvreemden de spullen maandenlang uit het magazijn. Vrijdag stonden ze terecht bij de politierechter in Zwolle.

Het inzamelingsbedrijf hing camera's op na een tip van een werknemer dat er in pakketten gesneden werd. Op de beelden zijn medewerkers C.V. uit Olst (47) en de 39-jarige A.H. uit Twello te zien. Ze snijden pakketten open en halen er gebruikte Iphones uit. Deze werden vervolgens aan de 45-jarige medewerker H.I. uit Deventer gegeven die ze doorverkocht. Zo verdwenen vorig jaar 500 Iphones en 60 inktpatronen, zo gaf het drietal toe. Het bedrijf ontsloeg ze op staande voet.

Eis

Tegen Deventenaar I. eiste de officier een werkstraf van 170 uur waarvan 50 uur voorwaardelijk. H. en V. hoorden elk 150 uur werkstraf eisen. Daarnaast moet het drietal wat het OM betreft 2.250 euro aan het bedrijf terugbetalen.

Verlaging

De onderneming vorderde aanvankelijk 9.500 euro maar verlaagde die naar 4.500 euro. Dat is de schade die ze denkt geleden te hebben. Volgens hun advocaat was hier absoluut geen sprake van een criminele organisatie. De politierechter vond van wel. De rechter legde de geëiste straffen op, maar verlaagde die voor I. met 20 uur. Hij moet daarnaast een behandeling ondergaan onder meer voor zijn gokverslaving. Ook moeten de bendeleden 3.000 euro ophoesten. Wil het bedrijf een hoger bedrag, dan moet ze naar de civiele rechter stappen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen