Volledig scherm
Het terrein van de vroegere kunstijsbaan in beeld. Een groot deel mag niet worden bebouwd vanwege de geurhindercirkel door de rioolwaterzuivering iets verderop. © archief

‘Meer ambitie bij nieuwbouw kunstijsbaan’

Deventer moet meer ambitie tonen bij de bouwplannen op het vroegere ijsbaanterrein aan de Rembrandtkade en strook langs het sportcomplex. Dat stellen Deventenaren John van Laar en Sape Braaksma (oud-raadslid) in een inspraakreactie bij de gemeenteraad.

Dit najaar werd duidelijk dat Deventer gaat voor hoofdzakelijk laagbouw. Waarbij een groot deel van de vroegere ijsbaan onbebouwd blijft door een geurhindercirkel van de rioolwaterzuivering.

Beide critici vinden dat de gemeente zich te makkelijk bij die laatste belemmering neerlegt. Ook vragen ze zich af hoe het kan dat Deventer in 2008 ging voor woontorens en miljoenenwinst en het nu veel bescheidener aanpakt. Wethouder Jan Jaap Kolkman (PvdA) houdt rekening met 6 ton verlies.

Pothoofd

De locatie aan de IJssel verdient volgens beide Deventenaren in zijn geheel of deels beelbepalende hoogbouw, vergelijkbaar met de penthouses op Pothoofd. Aan de zuidkant van Deventer langs de IJssel.

Braaksma en Van Laar missen betrokkenheid van de gemeenteraad bij de recente herstart van de planvorming na 2008. Na overleg met de buurt kwam het college van B en W in september ‘opeens met een plan naar buiten kwam, met fundamenteel andere uitgangspunten dan in 2008’, zonder inbreng van de raad. ‘Onbegrijpelijk bij een belangrijke, unieke plek aan de IJssel, die heel Deventer aangaat.’

De gemeenteraad stelt woensdag de contouren vast voor de nieuwbouw.

  1. Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om de titelrace in de Keuken Kampioen Divisie nog een heel klein beetje spannend te maken. De Deventer ploeg leek na een magere eerste helft en een sterk tweede bedrijf hard op weg naar een punt. Maar door een enorme ketser van doelman Hobie Verhulst verloor de thuisploeg zondagmiddag in de uitverkochte Adelaarshorst met 1-2 van FC Twente, dat daarmee een voorschot heeft genomen op het kampioenschap.
  2. GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeldbekers vervangen in Deventer

    GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeld­be­kers vervangen in Deventer

    GroenLinks Deventer vraagt het college van Deventer om statiegeldbekers in te voeren bij evenementen, om de grote berg plastic wegwerpbekers na afloop van feestjes terug te dringen. Binnenkort start het evenementenseizoen weer en weten talloze mensen onder andere de fijne concerten, gezellige foodevenementen en sportieve evenementen weer te vinden. Dit alles heeft echter wel een keerzijde: na het evenement blijft er vaak veel plasticafval achter op pleinen of velden met nare gevolgen voor dieren, natuur en milieu .

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer