Volledig scherm
PREMIUM
De Brink eerder deze week op een zonnige middag. De terrassen zitten redelijk vol. © FOTO HISSINK

Meer dan genoeg kroegen en terrassen in Deventer

Deventer geeft ondernemers sinds vorig jaar bijna onbegrensde mogelijkheden om in hartje stad een horeca-zaak te beginnen. Daar is niet iedereen blij mee, zoals de bestaande concurrentie. ,,Het is een beetje suf dat we eerst gevraagd hebben om de rem eraf te halen en nu eigenlijk vinden dat er een grens moet zijn.” 

Max Herzdahl, eigenaar van onder meer de restaurants Jackies en NO. 11 en bestuurslid van de plaatselijke afdeling van Horeca Nederland, vindt in ieder geval niet dat de horeca maar ongebreideld zijn gang moet kunnen gaan op de Brink en het Grote Kerkhof. ,,Dat zou ten koste gaan van ons én van de kleine winkeltjes en dat willen we zeker ook niet.”

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer