Volledig scherm
PREMIUM
De Brink eerder deze week op een zonnige middag. De terrassen zitten redelijk vol. © FOTO HISSINK

Meer dan genoeg kroegen en terrassen in Deventer

Deventer geeft ondernemers sinds vorig jaar bijna onbegrensde mogelijkheden om in hartje stad een horeca-zaak te beginnen. Daar is niet iedereen blij mee, zoals de bestaande concurrentie. ,,Het is een beetje suf dat we eerst gevraagd hebben om de rem eraf te halen en nu eigenlijk vinden dat er een grens moet zijn.” 

Max Herzdahl, eigenaar van onder meer de restaurants Jackies en NO. 11 en bestuurslid van de plaatselijke afdeling van Horeca Nederland, vindt in ieder geval niet dat de horeca maar ongebreideld zijn gang moet kunnen gaan op de Brink en het Grote Kerkhof. ,,Dat zou ten koste gaan van ons én van de kleine winkeltjes en dat willen we zeker ook niet.”

  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM
    Video

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer