Na een eindexamenfeest in Boode in Bathmen is een aantal jongeren besmet geraakt met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een eindexamenfeest in Boode in Bathmen is een aantal jongeren besmet geraakt met het coronavirus. © Ronald Hissink

Meerdere besmettingen na examenfeest in Boode Bathmen: ‘We hebben zelfs leerlingen weggestuurd’

PollLeerlingen van middelbare school Het Vlier in Deventer zijn besmet geraakt met het coronavirus nadat ze op eigen initiatief een eindexamenfeest hielden in uitgaansgelegenheid Boode in Bathmen. De eigenaren balen als een stekker dat het is misgegaan. ,,De portiers hebben alle QR-codes gecheckt en tóch zijn er besmettingen’’, aldus eigenaresse Daniëlle Nesselaar.

6 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Het is gewoon een zware Griepvirus, meer niet. is al honderden jaren op de Aarde aanwezig in de lucht.. Niks mis mee. Wij zijn ook nooit ingeënt, kwestie van normaal en gezond leven. Geen troep eten, 3x per week vlees, geen rauwe vis, vermijdt junkfood, vermijdt gecordeerde voedsel, vermijdt Beleg op brood ( teveel suikers, zout, E _numners) leef gezond, eet gezond. Zo blijft jouw lichaam sterk
 • R.P. Faber

  1 jaar geleden
  Enne, Henk. Enige nuance naar de leerlingen is op zijn plaats. Ze zijn niet dom en zaten ook in de rats maar wat zou jij doen als je jong was? Lekker afspreken met vrienden... De tijd om je identiteit te vormen. Het systeem is echter niet waterdicht en dus lopen we nog steeds risico's. We willen heel graag maar het kan nog niet. Iedereen baalt daarvan.
 • R.P. Faber

  1 jaar geleden
  Als 1/3 van je vulploeg ziek, zwak en misselijk thuiszit ben je niet blij als manager. Dus ja, feest is leuk maar nee de gevolgen niet. Nog los van het feit dat Covid-19 zeker niet onschuldig is en je dus echt zorgen hebt niet besmet te raken. 
 • R.P. Faber

  1 jaar geleden
  tja, ik snap de jongeren wel. Feestje bouwen. Het was ook goed geregeld en Boode valt niets te verwijten in mijn ogen. Maar teveel tijd tussen testen en evenement bezoeken. Het is niet waterdicht. Feest heeft veroorzaakt dat hele gezinnen in quarantaine moeten. Ouders werken (middenstand en kunnen niet thuiswerken) en veel jongeren in winkels, restaurants, vulploegen supermarkten etc. De impact is daarmee mega.
 • H Batterman

  1 jaar geleden
  Ook al ben je vaccineert je kunt altijd Corona krijgen. Een vaccinatie is geen vrijbrief dat alles weer kan. Testen zegt ook niet alles. Ene moment negatief kan even later positief zijn. Corona komen wij niet meer van af. Ook niet met nog een vaccinatie.

In samenwerking met indebuurt Deventer