Volledig scherm
De tuin van Iris Slootheer voor de ‘onttegeling’. © GL Deventer

’Meest vertegelde’ tuin van Deventer nu groener

Meer groen in de tuin is mooier om te zien, ontlastend voor het riool, helpt in de strijd tegen de opwarming van de stad en planten zijn goed voor de biodiversiteit.  Daarom  heeft GroenLinks in Deventer dit weekend een tuin onttegeld. De tuin van Iris Slootheer, woonachtig op Borgele, ziet er vanaf dit weekend een stukje fleuriger uit.

Volledig scherm
En de tuin van Iris na de ‘ingreep’ afgelopen zaterdag. © GL Deventer

Het is een actie die GL in Deventer al enkele jaren houdt. 

Verstenen

Want het komt steeds meer voor: particulieren die hun tuin aan het verstenen zijn. Vaak omdat ze niet beschikken over groene vingers. Maar het massaal verstenen van de tuinen heeft nadelige gevolgen voor onder andere het riool en de biodiversiteit: minder insecten bijvoorbeeld.

Met een paar handgrepen valt er snel wat aan te doen, vindt fractievoorzitter Tjeerd van der Meulen van GroenLinks. Hij adviseert bijvoorbeeld om de tegels niet weg te gooien. In het voorjaar zijn er bij de tuincentra vaak acties onder het motto ‘tegel eruit, plant erin'. 

Bovenburen

De tuin van Iris Slootheer is gekozen uit zes aanmeldingen. De tuin van Iris was ‘ernstig betegeld', aldus Van der Meulen. Nauwelijks groen, maar wel makkelijk om er iets te maken. ,,En omdat het een portiekflat is genieten de bovenburen er nu ook van mee.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer