Enorme hoeveelheden illegaal vuurwerk werden in beslag genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Enorme hoeveelheden illegaal vuurwerk werden in beslag genomen. © Politie

Megavangst in Oost-Nederland: politie pakt piepjonge verdachten na vondst duizenden vuurwerkbommen

Duizenden nitraten, tientallen krachtige ‘shells’ en ook wapens: de politie heeft afgelopen week in Oost-Nederland een stevige slag geslagen in strijd tegen de illegale vuurwerkhandel. Zeven verdachten zijn opgepakt. En wat blijkt? Die zijn vrijwel allemaal piepjong...

37 reacties

 • Willem Oldebroek

  3 maanden geleden
  Haha ik heb wel iets los gemaakt bij sommige mensen. @ Q.Veenstra en u bent zeker weer iemand met een kat of parkiet die 1 dag even van de leg is. Ik steek inderdaad ook graag vuurwerk af. Dat hoort nu eenmaal bij onze cultuur,en dat zouden mensen eens moeten laten rusten. @ Ben Jansen ik snap u hele verhaal niet. Maar goed geprobeerd in ieder geval. @Wim koelewijn mijn punt was meer dat vuurwerk wat 3 jaar geleden hier nog legaal gekocht kon worden. Nu aangemerkt word als zeer gevaarlijk
 • Cora van Dijk

  3 maanden geleden
  Tja hoe mee je verbied ..hoe meer illegaal spul hier heen wordt gehaald
 • Remy van den Brink

  3 maanden geleden
  laat mensen gewoon lekker oud en nieuw vieren.. met wat mooi vuurwerk ook weer een traditie die om zeep word geholpen... er zijn wel heftigere zaken waar ze mee bezig kunnen gaan.
 • Otto Hulsman

  3 maanden geleden
  Met het steeds extremer (gevaarlijker) worden van vuurwerk is dit de fase van onschuldig vermaak inmiddels ver voorbij. Dat heeft niets met (de houding van) de overheid te maken. Zonder de maatregelen van de overheid zou dit probleem er ook zijn, want door de (internationale) handel via internet is er geen limiet meer.
 • Paul Jansen

  3 maanden geleden
  Tja, de overheid is met regeltjes en dergelijke het grootste polariserende factor in dit. Als we nou elkaar iets meer de ruimte geven en niet lopen te betuttelen wat ongezond, slecht, lawaai, etc. Zou dat een hoop ellende schelen. Zout is ook slecht en daar vreet iedere nederlander veel ste veel van met de gevolgen. ga daar maar is tegen lobbyen ipv een 1 dagsfeest.
 1. Rijssense pleegouders sparren met wethouder om ‘pittige opvang’ te verlichten: ‘Je hebt elkaar nodig’
  PREMIUM

  Rijssense pleegou­ders sparren met wethouder om ‘pittige opvang’ te verlichten: ‘Je hebt elkaar nodig’

  RIJSSEN/HOLTEN - Niets is mooier dan pleegouder zijn. Dat weten Natasja Heuvelman, Anja Willemsen en Addie ter Steege als geen ander. De Rijssense vrouwen komen graag in contact met andere pleegouders om ervaringen uit te wisselen. Op 15 februari houden ze daarom samen met de gemeente een speciale avond in het Parkgebouw. „Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer