Roos in de tunnel op de plek waar ze een ongewilde douche kreeg deze week.
Volledig scherm
PREMIUM
Roos in de tunnel op de plek waar ze een ongewilde douche kreeg deze week. © Ruben Meijerink

Meisje van Deventer regendouche heet Roos: ‘Eerst was ik boos, nu kan ik er wel om lachen’

Ze is boven water, het meisje dat donderdag in een Deventer tunnel een regendouche over zich heen kreeg. De video van het voorval ging viral, maar het ging allemaal aan de 13-jarige Roos Leijen – zoals ze heet – voorbij.  Totdat een vriendin haar er zaterdag op wees. ,,Ik was totaal flabbergasted.’’

11 reacties

 • Merel Van Gelder

  1 maand geleden
  Ah leuk bericht. En dan lees je verder en zie je dat het reeactieveld vol staat met zeurende mannen. Gaat echt nergens over. Alsjeblieft zeg wat triest. Waar is toch de positiviteit gebleven? Leuk dat dit verhaaltje een afronding krijgt en het meisje is gevonden.
 • Jeroen Oosterlaar

  1 maand geleden
  Marc, dankjewel voor de achtergrond informatie! Ik zal het liedje zo even luisteren, maar ik drink eerst mijn thee even op als je het goed vindt. Ik neem aan dat het je niet ontgaan is dat ik de tekst uit zijn verband aan het rukken was. De vraag hoe lang ik op de aardkloot rondloop kan ik niet beantwoorden. In 1967 sprong ik nog met mijn mijn vader over de sloot, daar ik in 1986 het licht van dit leven pas zag, maar voorgaande levens meegerekend is het waarschijnlijk een eeuwigheid ;)
 • Marc van der Wee

  1 maand geleden
  @ Meneer Oosterlaar, Ik weet niet hoe lang u al op de aardkloot rondloopt, maar 'ben je boos, pluk een roos en zet hem op je hoed' is een kreet die al sinds najaar 1967 (!) bestaat... Ik zat toen net in groep 3, toen nog eerste klas geheten, en wanneer kinderen ruzie hadden op het schoolplein werd dat steevast gezegd... Althans 'ben je boos, pluk een roos'. Ik kwam er pas veel later achter dat dat een deel van de tekst is van het liedje 'Not just a flower in your hair' van After Tea....
 • Jeroen Oosterlaar

  1 maand geleden
  Jan Ton, wil jij wel eens even met je tengels van Roos afblijven! Ik denk dat als je haar op je hoed zet, je morgen een nieuwe hoed moet kopen. Of heb je het over de bloem? Dan wel graag nog even toelichten dat rozen doorns hebben, voor je het weet is de huisartsenpost overbelast ;)
 • Jan Ton

  1 maand geleden
  Ben je boos, pluk een roos. Zet 'm op je hoed, dan is het morgen weer goed. :)

Deventer