’Mekka’ leidt tot Turkse familiedag in Worpplantsoen

VideoNeef Seyyid Yilmaz (32) is teruggekeerd van een bedevaart naar Mekka en dit is volgens Halil Isik (47), naast het fraaie weer, een extra reden om deze zondag met drie families samen te komen in het Worpplantsoen. Circa dertig leden van de families Isik, Duyan en Yilmaz genieten aan de schaduwrijke rand van het park van een ontspannen samenzijn. Op de meegebrachte kleurrijke kleden is het aangenaam zitten en liggen.

,,De eersten waren hier al rond elf uur, alleen mijn nichtje is er nog niet. Zij moet tot vijf uur werken”, zegt de in de Vijfhoek wonende HaIik Isik. Hij vertelt dat de families geregeld bij iemand thuis bij elkaar komen. ,,Maar dan is het al gauw aan de krappe kant. Hier in het park hebben we alle ruimte. We trappen lekker een balletje, de kinderen kunnen heerlijk spelen en fietsen en we hebben voldoende eten en drinken bij ons. Normaal zou ik wel alcohol drinken, maar uit respect voor mijn teruggekeerde neef doe ik dat nu niet.”

Als dan ook nog de barbecue begint te roken en er broodjes met köfte en salade rondgaan, is deze heerlijke familiedag in het Deventer park compleet. 

Volledig scherm
Halil Isik verzorgt de barbecue voor drie Turkse families in het Worpplantsoen. © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer