Volledig scherm
Hans Kok van Jumbo Kok toont de nieuw app in zijn supermarkt. © Ronald Hissink

Met je app de supermarkt in, bij Jumbo Kok in Deventer kan dit

DEVENTER - Een lokaal recept bij de vleesafdeling en bij het brood informatie over graan uit de regio. Niet op papier, maar op de smartphone. Jumbo Kok in Deventer is de eerste supermarkt in Nederland met een app die de klant volgt op zijn weg langs de schappen.

'Bliep', piept de mobiele telefoon bij de schappen met wijnen. Op het display van de smartphone verschijnt informatie over het landgoed van herkomst van de fles. Het is een van de voorbeelden hoe Jumbo Kok in Deventer de klanten in de winkel informatie biedt via de mobiele telefoon.

"Winkelen draait steeds meer om beleving", zegt eigenaar Hans Kok. "Mensen willen weten waar een product vandaan komt. De beacons-technologie is een mooi nieuw communicatiemiddel om de klant te bereiken. Het is een investering, maar wel de toekomst en zal klanten trekken. Kijk hoe intensief jongere generaties hun mobiel gebruiken, de smartphone wordt daar alleen maar belangrijker bij."

Het systeem werkt via 'beacons', sensoren die op een aantal plekken in de winkel hangen. Via de bluetooth-functie vangt de smartphone signalen van deze zendertjes op, zodra de klant in de buurt komt. "Het idee om dit in te voeren is vanuit de winkel zelf gekomen", zegt Kok. "Ons team is scherp op innovaties. Wij lopen graag voorop. Ons hoofdkantoor in Veghel staat erachter en is benieuwd naar de resultaten."

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen