Met mooi weer wordt de IJssel een openbare vuilstort: ‘Hoe zijn die jongeren opgevoed?’

VIDEOSinds corona ligt veel meer zwerfafval op de oevers van rivieren. Nu de lockdown voorbij is en de zomer begint, komt daar de rotzooi van feestende jongeren bij. Oevers veranderen zo in een openbare vuilstort. Op pad met de mannen die deze gebieden weer spic en span maken.

13 reacties

 • Inge Zeissink

  1 maand geleden
  Mijn zoon heeft met wat anderen afgelopen zomer buiten een sportief evenementje georganiseerd voor een groep jongeren. Ze stelden een lijst op van wat ze allemaal nodig hadden: barbecues, bier, maar ook bezems, vuilniszakken. Ze hebben aan enkele jongeren gevraagd om regelmatig rond te gaan met een vuilniszak en te vragen of iemand nog afval had. Ze hebben met z'n allen het terrein weer keurig achtergelaten. Het moest even goed georganiseerd worden. En die verantwoordelijkheid namen ze. Gewoon.
 • Rein Hazelaar

  1 maand geleden
  Diegene die de het afval weggooien zijn niet opgevoed en weten niet anders Gewoon de ouders veel harder aanpakken
 • GH Elsendoorn

  1 maand geleden
  Ik ken het probleem .Jaren terug op een camper plekje aan het water ook hang jongeren. ook rotzooi ik gaf ze een vuilniszak en zei als jullie de troep opruimen zet maar bij mij neer krijgen jullie morgen een koud biertje. alles was tot de puntjes opgeruimd door ze. en kregen een biertje van me . daarna nooit weer troep gezien van de jeugd >>>> Neushoornweg noordoost polder tof daar
 • van Wingerden

  1 maand geleden
  Opvoeden gaat niet vanzelf en is niet kosteloos. Bezuinig niet op jongerenwerk!
 • Frederique Hijink

  1 maand geleden
  Vooral dat glas vind ik onvergeeflijk. Ben daar ooit gaan zwemmen met twee jonge kindrten waarvan er 1 in glas trapte, in het zand onder het water, en kon toen naar huis met een kind met flinke snijwond in de voet. Schandelijk, dit is niet meer op te ruimen en in de nabije toekomst krijgen we meer van zulke ongelukken!
 1. Hans gaf in Deventer alles op voor de liefde in Cambodja: ‘Compleet andere wereld’
  PREMIUM

  Hans gaf in Deventer alles op voor de liefde in Cambodja: ‘Compleet andere wereld’

  Hans Fettelaar (62) verhuisde naar Cambodja, vond er nieuw levensgeluk en is helemaal opgenomen in het dorpje Melop. De geboren Deventenaar doorgrondt zelfs de bewogen Cambodjaanse geschiedenis. Over de Rode Khmer zwijgen Cambodjanen vooral, maar Fettelaar schreef er een boek over, met een hoofdrol voor zijn Cambodjaanse vrouw. ,,Het valt me nu op hoe kapitalistisch Nederland is, alles draait om geld.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer