Met overleden Dania als krachtbron gaat het roeiavontuur nu echt beginnen voor de Dutchess of the Sea

Het grote roeiavontuur van Astrid Janse, Bela Evers, Remke van Kleij en Désirée Kranenburg - de Dutchess of the Sea - gaat zaterdagmiddag 12.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Liefst 4700 kilometer over de Atlantische Oceaan, met de goede doelen Plastic Soup en de strijd tegen ALS in het achterhoofd. En het verhaal van de onlangs overleden Dania als krachtbron.

 1. Over een half jaar begint voor Deventer roeisters Remke, Astrid, Désirée en Bela het avontuur van hun leven - als corona het toelaat......
  Play
  VIDEO

  Over een half jaar begint voor Deventer roeisters Remke, Astrid, Désirée en Bela het avontuur van hun leven - als corona het toelaat......

  Over precies een half jaar begint het avontuur van hun leven. Tenminste, als alles goed gaat. Vier vrouwen uit Deventer en omstreken trainen zich het snot voor de ogen om zich voor te bereiden op 4700 kilometer roeien over de Atlantische Oceaan. De coronacrisis leek even roet in het eten te gooien, maar de vrouwen laten zich niet uit het veld slaan.
 2. Astrid, Bela, Désirée en Remke zijn begonnen aan hun grote roeiavontuur, emotioneel afscheid in Deventer
  Play
  VIDEO

  Astrid, Bela, Désirée en Remke zijn begonnen aan hun grote roeiavon­tuur, emotioneel afscheid in Deventer

  Na een voorbereiding van meer dan twee jaar is het eindelijk zo ver. Astrid Janse, Remke van Kleij, Désirée Kranenburg en Bela Evers zijn begonnen aan hun avontuur. Vanochtend zijn de vijftigers - allen uit de regio Deventer - vertrokken naar de Canarische Eilanden om op 12 december te beginnen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, een roeiwedstrijd van bijna 5000 kilometer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer