Aan de herdenking van de 400e sterfdag van Sweelinck werken dit jaar mee: van links naar rechts Lotte Pen, Maarten van Veen, Vincent Bijlo, Kirstin Gramlich en Wim Diepenhorst. Foto Femke Teussink
Volledig scherm
Aan de herdenking van de 400e sterfdag van Sweelinck werken dit jaar mee: van links naar rechts Lotte Pen, Maarten van Veen, Vincent Bijlo, Kirstin Gramlich en Wim Diepenhorst. Foto Femke Teussink © Stichting Lebuinusconcerten

Met twee concerten in de Lebuinuskerk herdenkt Deventer de 400ste sterfdag van componist Sweelinck

De vierhonderdste sterfdag van de internationaal vermaarde Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck wordt in Deventer, waar hij in 1562 werd geboren, herdacht met twee concerten. Op 16 en 29 oktober klinken in de Lebuinuskerk werken van Sweelinck en composities die geïnspireerd zijn op zijn werk.

 1. Verpleegkundigen gingen relaties aan met patiënten in de psychiatrie: tuchtklachten
  PREMIUM

  Verpleeg­kun­di­gen gingen relaties aan met patiënten in de psychia­trie: tuchtklach­ten

  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft tuchtklachten ingediend tegen twee verpleegkundigen uit de regio Twente, die hun boekje ver te buiten zijn gegaan door een relatie te beginnen met patiëntes in de psychiatrie. Volgens de beroepscode voor verpleegkundigen is dat een doodzonde. Beide mannen vrezen nu dat hun baan in gevaar komt. Vandaag dienden hun zaken voor het medisch tuchtcollege in Zwolle.
 2. KAART | December begint met daling van nieuwe besmettingen in Oost-Nederland, maar er is wel een kanttekening
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | December begint met daling van nieuwe besmettin­gen in Oost-Nederland, maar er is wel een kantteke­ning

  In Oost-Nederland zijn vandaag minder nieuwe coronabesmettingen vastgesteld dan gisteren, een verschil van ruim 300. In alle drie de veiligheidsregio’s gingen de aantallen op deze eerste dag van de maand december naar beneden, maar bij die cijfers moet wel een kanttekening worden geplaatst. Door een storing bij het RIVM vallen de nieuwste cijfers waarschijnlijk lager uit dan anders het geval was geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer