Volledig scherm
PREMIUM
Jack Beuker, Desney Veldhuis en baby Djenayro. ,,Wisten we maar wie het was, dan hadden we het gelijk aan de politie verteld.‘’ © FOTO HISSINK

Met vierde autobrand in een maand laait ook angst in Deventer weer op

Na een periode van relatieve rust laaien de autobranden in de stad opnieuw op. Is er sprake van een gevaarlijke gek, die willekeurig auto’s in de fik steekt, of is er iets anders aan de hand?

In de box van hun rijtjeswoning aan de Hagedoornstraat in Tuindorp ligt de kleine Djenayro van net drie weken prinsheerlijk te slapen. Deed hij vannacht ook, onverstoorbaar. Hij wel. Moeder Desney Veldhuis (26) schrok om kwart over twee 's nachts plots wakker van een harde knal. ,,Als je net moeder bent slaap je heel licht, dan hoor je alles.’’ Toen ze even later buiten ging kijken schrok ze nog harder. 

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer