Volledig scherm
PREMIUM
Jack Beuker, Desney Veldhuis en baby Djenayro. ,,Wisten we maar wie het was, dan hadden we het gelijk aan de politie verteld.‘’ © FOTO HISSINK

Met vierde autobrand in een maand laait ook angst in Deventer weer op

Na een periode van relatieve rust laaien de autobranden in de stad opnieuw op. Is er sprake van een gevaarlijke gek, die willekeurig auto’s in de fik steekt, of is er iets anders aan de hand?

In de box van hun rijtjeswoning aan de Hagedoornstraat in Tuindorp ligt de kleine Djenayro van net drie weken prinsheerlijk te slapen. Deed hij vannacht ook, onverstoorbaar. Hij wel. Moeder Desney Veldhuis (26) schrok om kwart over twee 's nachts plots wakker van een harde knal. ,,Als je net moeder bent slaap je heel licht, dan hoor je alles.’’ Toen ze even later buiten ging kijken schrok ze nog harder. 

  1. Basisschool in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier
    PREMIUM

    Basis­school in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier

    Een betrokken vader heeft eraan bijgedragen dat leerlingen van basisschool St. Martinus in Bussloo weer zonder angst voor jeukrupsen kunnen buitenspelen. De man, die anoniem wil blijven, regelde dat een hoveniersbedrijf gisterochtend een flink aantal nesten uit eiken bij school verwijderde. Daarvoor had een handvol leerlingen jeukklachten en gisteren bleven twee kinderen thuis, omdat ze ziek waren door brandharen van de rups.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer