Wethouder Arjen Lagerweij en beleidsmedewerker Jelleke Bosma bekijken met Marcel Huizenga (links), medewerker van bouwmarkt Wildkamp in Terwolde, het aanbod duurzame producten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Arjen Lagerweij en beleidsmedewerker Jelleke Bosma bekijken met Marcel Huizenga (links), medewerker van bouwmarkt Wildkamp in Terwolde, het aanbod duurzame producten. © FOTO HISSINK

Met waardebon mogen inwoners van Voorst hun huis verduurzamen: tochtstrip, ledlamp of toch folie?

Een duurzaam cadeautje voor inwoners van de gemeente Voorst: De Groene Bon. Met die waardebon, die online aangevraagd kan worden, mogen inwoners voor 60 euro energiebesparende producten aanschaffen. Zoals een zuinige douchekop, ledlampen of radiatorfolie.

 1. Verbijstering om podcast Lange Frans met complotdenkster uit Bathmen: ‘OM moet onderzoeken of video strafbaar is’
  video

  Verbijste­ring om podcast Lange Frans met complot­denk­ster uit Bathmen: ‘OM moet onderzoe­ken of video strafbaar is’

  Rapper Lange Frans en ’graancirkelspecialiste’ Janet Ossebaard uit Bathmen maken zich met hun nieuwste podcast mogelijk schuldig aan opruiing. Een oriënterend onderzoek van het Openbaar Ministerie moet daar uitsluitsel over geven, zeggen strafrechtadvocaten Sébas Diekstra en Peter Schouten tegen deze site. Een filmpje waarin de twee complotdenkers hardop fantaseren over een aanslag op politici zorgt voor boze reacties in de Tweede Kamer.
 2. Smogwaarschuwing, smogalarm: dit is de komende dagen wel en niet verstandig
  PREMIUM
  KAART

  Smogwaar­schu­wing, smogalarm: dit is de komende dagen wel en niet verstandig

  Het wordt de komende week warm. Zo warm zelfs dat het RIVM voor in ieder geval donderdag en vrijdag een smogwaarschuwing heeft afgegeven. Met name op de Veluwe en ook in de Achterhoek is er een slechtere luchtkwaliteit. Wie weet volgt de daaropvolgende dagen, als het nog heter wordt en de luchtkwaliteit mogelijk verder verslechterd, een smogalarm. Kunnen we dan nog sporten? Of is het überhaupt stom om naar buiten te gaan? Zes vragen en antwoorden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer