Met wakeboard én pony door ondergelopen park in Deventer

videoJill Pijnappel en Floor Lugtenberg hadden de grootste lol vandaag. En Dakkie, de 7-jarige pony, ook natuurlijk. Het drietal racete door het ondergelopen Worpplantsoen in Deventer. Eerst op een opgeblazen krokodil en daarna met een wakeboard leek het echt even net 'Deventer aan zee'.

Volledig scherm
Fotograaf Tony Verhaard legde het racende drietal vast. © Tony Verhaard

Het was voor het eerst dat Jill (24) uit Wilp samen met Floor (16) uit De Worp zo'n watersportavontuur met hun pony aangingen. Bang dat het dier op hol zou slaan door het gespetter achter zijn staart waren ze echter niet. Jill: ,,Dakkie is een pony die enorm makkelijk is. Laatst toen er sneeuw lag hebben we hetzelfde gedaan met een snowboard en toen ze carbid aan het afsteken waren kon ik er gewoon met hem bij gaan staan. Nee, die vindt alles best".

Precies diep genoeg

De omstandigheden in het Worpplantsoen, een kwartier stappen vanaf de stal,  waren vandaag prima. ,,Het water had niet 20 centimeter hoger moeten staan, want dan is het moeilijker voor de pony. Maar verder is het een prima plek. Ik kon over de ondergelopen straat rijden zodat ik wist dat hij niet zou struikelen. Het is een veilige manier om heel veel lol te maken. Hopelijk kunnen we het dit weekend nog een keer over doen".

Volledig scherm
Met hoge snelheid door het park. © Tony Verhaard
  1. Deventenaar (17) aangehouden voor lastigvallen van groot aantal vrouwen

    Deventenaar (17) aangehouden voor lastigvallen van groot aantal vrouwen

    De politie heeft vrijdagmiddag een 17-jarige Deventenaar op heterdaad betrapt op potloodventen op het Douwelerkolkpad. De agenten gaan er vanuit dat daarmee een einde komt aan een maandenlange stroom aan aangiftes van vrouwen die betast zijn of die geconfronteerd werden met een geslachtsdeel. In totaal werden 25 aangiftes in een paar maanden tijd gedaan. De politie zoekt nog naar de schennispleger die zondag actief was.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer