Jan de Vries overhandigt een archiefdoos aan directeur HCO Vincent Robijn. Het archief van Thomassen en Drijver is van 200 meter naar 50 meter teruggebracht en wordt overhandigd aan de Athenaeumbibliotheek.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan de Vries overhandigt een archiefdoos aan directeur HCO Vincent Robijn. Het archief van Thomassen en Drijver is van 200 meter naar 50 meter teruggebracht en wordt overhandigd aan de Athenaeumbibliotheek. © FOTO HISSINK

Meters geschiedenis van Deventer blikfabriek voor eeuwigheid veiliggesteld

Deventer en blik zijn met elkaar verbonden. De bijnaam koekstad had misschien wel net zo goed blikstad kunnen zijn. Nog immer wordt de grootste speler op de Europese blikmarkt geleid vanuit Deventer. Daarom is het stadsarchief dolgelukkig dat het oude bedrijfsarchief behouden is, en nu te lezen is voor iedereen. Bewaard voor de eeuwigheid. Net als blik zelf, is CEO Woep Moller van het huidige Ardagh de vrijwillige archivarissen dankbaar.

  1. Fietser krijgt ruim baan in Deventer, maar dat gaat wel ten koste van gezonde bomen: ‘Het is heel verdrietig’
    PREMIUM

    Fietser krijgt ruim baan in Deventer, maar dat gaat wel ten koste van gezonde bomen: ‘Het is heel verdrietig’

    Deventer rolt de rode loper uit voor de fietser op het drukke Hanzetracé. Hobbelige stoeptegels, een ergernis onder fietsers, maken over ruim twee kilometer plaats voor strak asfalt. De keerzijde: tientallen bomen sneuvelen, waaronder een rij karakteristieke eiken. De wethouder spreekt van een moeilijk dilemma - ‘maar het kan niet anders’. Bomenliefhebbers treuren: ,,Opnieuw wijken bomen voor infrastructuur en woningbouw.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer