Volledig scherm
© ANP

Mika (7) nodigt staatssecretaris via Twitter uit op eigen boerderij

LOO-BATHMEN - Mika Klein Hegeman (7) krijgt staatssecretaris Martijn van Dam op bezoek, wellicht met zijn gezin. De kleine Bathmenaar deed via het twitteraccount van zijn vader Jawin een oproep: kom op onze boerderij kijken. De staatssecretaris antwoordde spontaan dat dat een goed plan is.

Boeren willen duidelijkheid over het aantal melkkoeien die ze mogen houden vanaf 2017. Het rijk heeft namelijk maatregelen genomen omtrent de hoeveelheid fosfaat die geproduceerd mag worden. Onder het mom #laarzenactie voeren de boeren actie. In dat kader was Van Dam deze week bij een LTO-bijeenkomst in Zwolle alwaar ook een filmpje van het gezin Klein Hegeman in de stal te zien was. ''Hij was onder indruk van het filmpje van mijn vier kinderen'', zegt Jawin Klein Hegeman. "Daarop ontstond de volgende ochtend aan de keukentafel spontaan het idee om Van Dam uit te nodigen en hebben we een filmpje op Twitter gezet.

Hij antwoordde dezelfde dag. Wanneer hij op bezoek komt weten we nog niet. Maar dat komt wel. We willen graag ons familiebedrijf laten zien.'

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer