In dit pand op het industrieterrein in Deventer viel de Opsporingsdienst Arbeidsinspectie eind november binnen. Inzet: een Audi RS7 werd in beslag genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit pand op het industrieterrein in Deventer viel de Opsporingsdienst Arbeidsinspectie eind november binnen. Inzet: een Audi RS7 werd in beslag genomen. © Ronald Hissink / Arbeidsinspectie

Miljoenenfraude en arbeidsuitbuiting door Deventer uitzendbureaus, drie verdachten vast: ‘Niet verbaasd’

Uitzendbureaus voor arbeidsmigranten uit Deventer liggen onder vuur. Twee bedrijven worden verdacht van arbeidsuitbuiting en miljoenenfraude met coronasubsidies. Drie verdachten uit Deventer en Haaksbergen zijn onlangs aangehouden bij een inval door de Arbeidsinspectie. Ze zitten nog vast.

10 reacties

 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Dat is zo leuk aan het vingertjes wijzen naar andere landen, nu oa naar Qatar met arbeidsimmigranten, terwijl hier in dit land hetzelfde gebeurd. Hier worden, vooral jongelui, ook gebruikt, uitgebuit en opgestapeld in diverse gebrekkige woonruimten. Het zijn lijntjes tussen de uitzendbureaus en Oostbloklanden en daar komt geen Nederlander tussen. En er zijn ruim 800.000 arbeidsmigranten hier, hè?! En ruim 380.000 werklozen.
 • K. van Venen

  2 maanden geleden
  Deze gasten binnenstebuiten keren. Alles afpakken en de restschuld eigenhandig met werk terug laten betalen.
 • Be Palts

  2 maanden geleden
  Wasrom moet alles via een uitzendbureau als je een jaar heb gewerkt en goed je best heb gedaan en je krijg bvb een sluimbuisontsteking gooien ze je eruit !! Allemaal maffia praktijken.
 • H. Hudepohl

  2 maanden geleden
  Niels: noem het zoals je wilt. En ik begrijp dat u graag belasting betaalt om een gevangenschap van criminelen te financieren...... Maar ik vind dat mensen die heel bewust de Staat of anderen schade toebrengen, financieel of materieel, hiervoor zelf moeten opdraaien. Dat geldt ook voor rellende voetbalsupporters, voor oplichters, drugscriminelen etc.etc. Taakstraffen, voorwaardelijke boetes etc.etc. helpt helaas niet.
 • L. de Kock

  2 maanden geleden
  Macht, status en geld, veel geld. Maar nu even niet. Weg geld, weg status maar of de machtspositie is ondermijnd? Welke bedrijven staan er nog in het vizier bij de politie, justitie, FIOD, gemeente, arbeidsinspectie en overige instanties? Keihard aanpakken, deze “boefjes”!

In samenwerking met indebuurt Deventer