Volledig scherm
© Erna Lammers

Minder stadionverboden voor Adelaarshorst Deventer

DEVENTER - Meer fans, minder stadionverboden in de Adelaarshorst. Ondanks toegenomen bezoek door een groter stadion, neemt het aantal stadionverboden af.

Op dit moment zijn er 34 supporters met een landelijk stadionverbod, opgelegd door de KNVB, en vier fans met een stadionverbod voor alleen de Adelaarshorst, opgelegd door de stadionverbodencommissie van de club. Het aantal supporters met een voorwaardelijk stadionverbod ligt op dit moment rond de tien. De afgelopen jaren lag het aantal stadionverboden gemiddeld op zo'n 55, volgens de politie.

Incidenten
Politiechef Gert Telman: "De club heeft in het stadion de zaken goed voor elkaar. Er zijn meer stewards, en ze zijn beter opgeleid.'' Volgens Telman zijn er ook minder incidenten buiten het stadion. De fanatieke aanhang naast het uitvak in de Adelaarshorst blijft een punt van aandacht voor club en politie. Deze groep 'laat zich wat makkelijker provoceren dan de doorsnee supporter' volgens Telman.

Hij pleit ervoor supporters die zich misdragen te confronteren met hun eigen gedrag op beeld. "Dan schamen sommigen zich kapot." De club kan nog niet aangeven of dat in de toekomst een optie is. Omdat spanningen ontstonden tussen uitsupporters en supporters uit dit vak, heeft de club inmiddels aanpassingen gedaan aan het uitvak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer