Volledig scherm
Wethouder Jan Jaap Kolkman, PvdA © Gemeente Deventer

Minimapolis Deventer blijft bij Salland

DEVENTER - De gemeente Deventer is van plan om de collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen ook in 2017 aan te bieden via Salland Zorgverzekeringen.

Vorig jaar was wethouder Jan Jaap Kolkman (PvdA) behoorlijk kritisch op de verzekeraar, toen die een enorme stijging van de premie bekendmaakte. Voor de allerarmsten met een minimapolis betekende die verhoging aanvankelijk een twintig euro duurdere maandpremie, van bijna 143 euro. Na heronderhandelingen door Kolkman werd die explosieve prijsstijging met bijna vijf euro gedrukt.

Vijftien procent van de verzekerden keerde Salland vorig jaar de rug toe. Maar voor de gemeente is de prijsstijging dus geen reden om een deurtje verder te kijken, ook al is een collectieve polis elders wel goedkoper te vinden. "Nu zie je dat bij verzekeraar DSW de premie flink stijgt. Bij Salland is dat vorig jaar al gebeurd, dus gaan we er vanuit dat een dergelijke premiestijging nu achterwege blijft." Meespeelt voor Kolkman is dat Salland een verzekeraar is met een 'sterke lokale verankering'.

De onderhandelingen tussen gemeente en verzekeraar zijn inmiddels in volle gang. Of straks ook het eigen risico is meeverzekerd, kon Kolkman niet zeggen. In sommige gemeenten is dat het geval maar waar dat zo is, betaalt de gemeente daar flink aan mee. De vraag is of de gemeente Deventer dat geld heeft.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer