Minister Hanke Bruins Slot in gesprek met John Vos (rechts) van Stichting WIJD, een succesvol burgerinitiatief uit Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Hanke Bruins Slot in gesprek met John Vos (rechts) van Stichting WIJD, een succesvol burgerinitiatief uit Deventer. © Ruben Meijerink

Minister bezoekt betrokken Deventenaren: ‘We willen niet geframed worden als mopperaars’

Niet of te laat geïnformeerd, nauwelijks betrokken en alles wordt doorgedrukt. Overheden krijgen vaak de klacht dat ze te weinig naar de ‘gewone mensen’ luisteren. Minister Hanke Bruins Slot wil daar wat aan doen. In Deventer praat ze met de mensen achter een burgerinitiatief dat op de troepen vooruitloopt. ,,Ik ben onder de indruk van hun betrokkenheid.’’

3 reacties

 • Evert Jan Geerdes

  2 maanden geleden
  Deventer omvormen van industrie- naar kennisstad en daarmee ook meer hoogbouw wil genereren vereist een goede afstemming met alle betrokkenen. Historisch centrum is het visitekaartje v.d. stad. Opschaling moet geen gelegenheidsplanolgie worden die schade aan het fraaie stadsbeeld oplevert.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  De welbespraakte Deventernaren kunnen ook initiatieven ondernemen als zij dat nog niet doen, daarna afrekenen bij verkiezingen met slechte communicerende ambtenaren en hun partijen. Ministers veranderen niets op lokaal niveau, dat doet burgemeester en wethouders. Wel goed dat deze minister eens uit haar bubbel in DenHaag stapt.
 • K. van Venen

  2 maanden geleden
  Ben bang dat met dit initiatief veel welbespraakte en niet uit Deventer afkomstige bewoners plannen gaan doordrukken. Zo blijft het zoals het nu is en zal het niet veranderen.
 1. Haarlemse Emma (29) en Olivier (30) én hun veertig waterbuffels wonen nu in Diepenveen: 'Even wennen'
  indebuurt.nl

  Haarlemse Emma (29) en Olivier (30) én hun veertig waterbuf­fels wonen nu in Diepenveen: 'Even wennen'

  Samen verlieten ze hun woonplaats Haarlem voor een boerderij in de uiterwaarden van Keizersrande tussen Deventer en Olst. Dat deden Emma Vlaanderen (29) en Olivier Schutzelaars (30) niet alleen. Ze namen hun dochter van anderhalf jaar oud mee, net als een hele rits trekkers, agrarische machines en veertig Aziatische waterbuffels. “In het voorjaar gaan ze de uiterwaarden begrazen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer