De flat aan het Gelderseplein in Arnhem op 1 januari 2020, de ochtend na de fatale brand waarbij twee personen om het leven kwamen.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat aan het Gelderseplein in Arnhem op 1 januari 2020, de ochtend na de fatale brand waarbij twee personen om het leven kwamen. © Gerard Burgers

Minister pakt grootste probleem bij woningbranden aan: ‘Niets doen is een gepasseerd station’

met POLL & VIDEOStoelen, banken, matrassen en kussens moeten brandveiliger worden. De enorme rook die deze voorwerpen ontwikkelen is een groot probleem bij fatale woningbranden. Daarom gaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport wettelijke eisen stellen aan dit meubilair. 

4 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 weken geleden
  Als deze gastjes geen vuurtje binnen hadden gestoken was dit niet gebeurt.
 • evert koekkoek

  2 weken geleden
  Minister Ernst Kuipers wil samen met brandweer en fabrikanten onderzoeken hoe risico’s op brand verkleind kunnen worden. In het verleden zijn er legio onderzoeken geweest hoe risico’s bij brand te verkleinen en te voorkomen zijn. Waar zijn de onderzoeksresultaten en aanbevelingen gebleven?? Waarschijnlijk bij een binnenbrandje omgekomen.
 • E Goedhart

  2 weken geleden
  De oplossing is simpel, bij een grote meubelfabrikant maken ze bankstellen die wereldwijd geëxporteerd worden. De meeste landen hebben wel eisen t.a.v. brandveiligheid, en daarom worden deze bsnken geïmpregneerd. Die voor de Nederlandse markt niet. Scheelt minder als 20ct, maar op duizend banken is dat toch weer 200 euro.
 • A de Fries

  2 weken geleden
  Er is sinds kort al een verplichting tot het ophangen van rookmelders. Wat je hier mee bereikt is dat meubels ook in het rijtje te-duur-voor-veel-mensen komen, en dus juist de oude brandbare meuk minder snel vervangen wordt. Vrees ik.

Deventer