Volledig scherm
Hein te Riele nam de Lifetime Achievement Award in ontvangst op het Nationale Evenementen Congres. © VVV Deventer

'Mister Deventer' krijgt zelf award, in plaats van stad Deventer

Hein te Riele, de man achter de grote evenementen in Deventer, zoals Dickens, Deventer op Stelten en de Boekenmarkt, is geëerd met de Lifetime Achievement Award. Op het Nationale Evenementen Congres waar hij hoopte dat zijn Deventer evenementenstad zou worden, is hij maandagmiddag zelf in de bloemetjes gezet.

Terwijl Te Riele voor een van de eerste keren van zijn leven is, vertelt Anjo de Bont vanuit de zaal over de complete verrassing: ,,We wisten allemaal van niets. Dit is echt een heel grote eer. Dit is echt de grootste eer in evenementenland. Jan Smeets van Pinkpop en Joop Mulder van Oerol hebben hem in het verleden ook gekregen. Maar dat Hein de Award zou krijgen, daar hadden we echt niet op gerekend.'' 

De Lifetime Achievement Award is voor een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de professionalisering van de Nederlandse evenementensector. Te Riele heeft eerder aangegeven dit jaar te willen stoppen met zijn werk als directeur van de VVV en het Evenementenbureau in Deventer.
 

Deventer is zelf overigens niet met een award er vandoor gegaan, zoals de stad hoopte. Wel mag de VVV Deventer een mooi eenmalig evenement gaan organiseren: volgend jaar is het congres in Deventer, aldus De Bont.  

Noordwijk en Eindhoven werden uitgeroepen tot evementensteden van het jaar. Pride Amsterdam en de Nijmeegse Vierdaagse gingen er met de prijzen voor beste publieksevenementen vandoor. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen