Mogelijk meerdere brandstichtingen in wijk Zandweerd in Deventer

videoTerwijl de brandweer een brandende motor bluste aan de Jacob van Deventerstraat in de Deventer wijk Zandweerd, ontstond er vijfhonderd meter verderop een tweede brand. De politie sluit daarom een dubbele brandstichting niet uit en doet onderzoek in de wijk waar op 16 juli ook al een scooter uitbrandde. 

Woensdagochtend iets voor zes uur vloog de motor in brand, waarna de eigenaren wakker werden en met behulp van een buurman probeerden het voertuig te blussen. Een ernaast geparkeerde bus kon worden weggehaald, het vuur sloeg nog wel over op een aantal boompjes in de voortuin.

Terwijl de brand door toegesnelde brandweerlieden werd geblust, kwam er een tweede melding binnen vanuit de 1e Weerdsweg, zo’n vijfhonderd meter verderop.

Kliko

Daar had een buurtbewoner ontdekt dat er een kliko voor plastic afval in brand stond in een steeg achter woningen. De bewoner kon de brand blussen, de kliko eindigde echter in een hoopje gesmolten plastic.

Nog geen maand eerder fikte er op de hoek van de Cartesiusstraat en Jacob van Deventerstraat ook al een scooter uit. Politie sluit een verband niet uit en doet onderzoek naar meervoudige brandstichting.

Politiewoordvoerder Simen Klok: ,,Bij de motor kunnen we een technische oorzaak nog niet uitsluiten en we hebben daar op dit moment geen concrete aanwijzing voor brandstichting. Bij de container weten we op dit moment niets over de oorzaak. Over de brandende scooter kan ik melden dat deze inderdaad in brand is gestoken. De scooter bleek te zijn gestolen.’’

Rens Hulman
Volledig scherm
Rens Hulman © Een brandweerman blust na.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer