Op Het Vlier staat directeur Gerie ten Brinke bij de deur op maandagochtend: alle leerlingen wordt gevraagd een mondkapje op te doen. Vanaf deze woensdag is het ook echt verplicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Het Vlier staat directeur Gerie ten Brinke bij de deur op maandagochtend: alle leerlingen wordt gevraagd een mondkapje op te doen. Vanaf deze woensdag is het ook echt verplicht. © FOTO HISSINK

Mondkapjes verplicht op Deventer scholen: wie niet meedoet mag niet meer naar de les

pollDoe je geen mondkapje op? Dan mag je niet naar school. De 4700 leerlingen van de vijf Deventer middelbare scholen van Etty Hillesum Lyceum zijn vanaf vandaag verplicht een mondkapje te dragen als ze zich bewegen door de schoolgebouwen. Wie niet meedoen riskeren in het uiterste geval dat ze niet naar de les mogen: ‘Het gaat om de veiligheid', beklemtoont Vincent Assink, voorzitter van de centrale directie.

 1. Woedende reacties op ludiek coronafilmpje van Vechtdal College: ‘Maar we zwichten niet’
  Play
  PREMIUM
  video & poll

  Woedende reacties op ludiek coronafilm­pje van Vechtdal College: ‘Maar we zwichten niet’

  ‘Ik had mijn kind direct van deze school gehaald’, ‘kindermishandeling!’ en ‘grote pedagogische onkunde’. Het Vechtdal College in Hardenberg heeft een stortvloed aan - veelal negatieve - reacties op sociale media over zich heen gekregen na publicatie van een ludiek bedoeld coronafilmpje. Vooral mensen die tegen het mondkapjes-advies lijken te zijn, openen de aanval op de school.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Schokkende beelden: Politieactie in Rio loopt uit de hand: 25 doden
  Play

  Schokkende beelden: Politieac­tie in Rio loopt uit de hand: 25 doden

 2. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

Deventer