Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

'Monteur' steelt pinpas van 81-jarige vrouw in Deventer

Een 81-jarige vrouw uit Deventer is gisteravond in haar huis bestolen van haar pinpas. Dat gebeurde na een sluwe babbeltruc.

Omstreeks 19.00 uur werd er aangebeld bij de woning van de vrouw aan de Dapperstraat. Voor de deur stond een man die zei monteur te zijn en even haar badkamer wilde controleren omdat er bij de bovenburen lekkage was. De vrouw liet hem binnen, maar kreeg al gauw argwaan. Toen er plotseling nog een tweede man in de gang bleek te staan, begon de vrouw vragen te stellen. Beide mannen gingen er toen snel vandoor. 

Later bleek de pinpas van de vrouw uit haar tas te zijn weggenomen. De pas werd direct geblokkeerd en de politie werd ingeschakeld. Maar even daarna werd de brutaliteit van de criminelen nog beter zichtbaar: de vrouw werd gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Toen deze 'medewerker' besefte dat de vrouw hem niet vertrouwde hing hij op. Vermoedelijk wilde hij op dat moment de pincode achterhalen.

De politie heeft een onderzoek naar de zaak ingesteld.

  1. LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer