Anna van der Maas, Hester Temmink en Laurens Lentfert, allen werkend in het Deventer Ziekenhuis, eisen een stop met fossiele investeringen in pensioenfonds en bieden een petitie aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna van der Maas, Hester Temmink en Laurens Lentfert, allen werkend in het Deventer Ziekenhuis, eisen een stop met fossiele investeringen in pensioenfonds en bieden een petitie aan. © Eigen foto

Moreel beroep werknemers Deventer Ziekenhuis op pensioenfonds: ‘Stop met fossiele investeringen’

Via een petitie met 366 handtekeningen, doen werknemers van het Deventer Ziekenhuis een moreel appel op hun Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) te stoppen met investeringen in olie- en gasbedrijven, de fossiele industrie. Vandaag boden Hester Temmink, Anna van der Maas en Laurens Lentfert de petitie aan in Zeist. ,,Investeringen in fossiel staan haaks op zorg en welzijn.”

  1. Belangenverstrengeling in politiek Voorst bij hulp voor lokale kunststichting? ‘Er wordt wantrouwen gecreëerd’
    PREMIUM

    Belangen­ver­stren­ge­ling in politiek Voorst bij hulp voor lokale kunststich­ting? ‘Er wordt wantrouwen gecreëerd’

    De gemeente Voorst biedt geen helpende hand aan Kunstkring Voorst. De stichting moet vanaf dit jaar drie keer zoveel huur betalen door de gestegen energieprijzen en dreigt daardoor om te vallen. D66’er Wim Vrijhoef wilde de stichting tijdens een raadsvergadering redden met een tweetal voorstellen, maar werd beticht van ‘de schijn van belangenverstrengeling te wekken’. ,,Ik word hier heel mistroostig van.”
    Twello

In samenwerking met indebuurt Deventer