De inhoud van de envelop die zaterdag bij de moskee in Deventer werd bezorgd.
Volledig scherm
PREMIUM
De inhoud van de envelop die zaterdag bij de moskee in Deventer werd bezorgd. © Şükrü Ekici

Moskee in Deventer ontvangt luier vol met spotprenten en verscheurde koranverzen: ‘Verwerpelijk’

De moskee van Milli Görüş in Deventer heeft zaterdag een dreigbrief ontvangen. In een envelop die bij de moskee is bezorgd, zat een luier met daarop de tekst ‘paascadeau voor onze jankerds in de maatschappij’. Voorzitter Şükrü Ekici van het moskeebestuur heeft melding gedaan bij de politie: ,,Kennelijk zijn er mensen die het nodig vinden om zoiets verschrikkelijks te doen.”

4 reacties

 • Jasper Jansen

  2 maanden geleden
  Doe normaal!
 • R Nijhuis

  2 maanden geleden
  Wat een trieste daad, mensen die zich tot zoiets verlagen, verdienen geen plaats in deze samenleving.
 • ALEXOM Schotman

  2 maanden geleden
  Wat een onverdraagzaamheid juist in deze tijd dat we er voor elkaar zouden moeten zijn ongeacht onze religieuze overtuigingen. Mensen die dit soort dingen doen zijn volgens mij de echte "jankerds".
 • cengiz kara

  2 maanden geleden
  Weet je wie jankers zijn van deze maatschappij, degene die dit soort brieven bezorgen en vervolgens schuilen achter anonimiteit.
 1. Raadslid zat tussen de feestende jongeren in Deventer en keek ogen uit: ‘Dit kan niet langer, we moeten jeugd meer bieden’
  PREMIUM
  9

  Raadslid zat tussen de feestende jongeren in Deventer en keek ogen uit: ‘Dit kan niet langer, we moeten jeugd meer bieden’

  Drankflessen, lachgaspatronen en andere zooi. Intimidatie, groepsverhitting en een vechtpartij. Anke Hamstra - moeder, docent en raadslid in Deventer - heeft het afgelopen week allemaal gezien toen ze poolshoogte nam op de landtong bij de spoorbrug in haar woonplaats. Het laat haar niet meer los: ,,We moeten echt het gesprek aan gaan over onze jongeren.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer