De rechtbank in Zwolle. Foto: Sander Lindenburg
Volledig scherm
De rechtbank in Zwolle. Foto: Sander Lindenburg

Murat D. in hoger beroep tegen veroordeling eerwraakmoord in Deventer

Murat D. uit Deventer gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling door de rechtbank in Zwolle. Hij gaat verder met een andere advocaat. De rechtbank veroordeelde hem eind mei tot vijftien jaar celstraf voor eerwraak en daarmee moord op Hasan Sarikus.

Advocaat Jan Vlug, die de Deventenaar tot nu toe bijstond, wil niet ingaan op de redenen van de wisseling van advocaat en of daar een conflict over een eventueel hoger beroep aan ten grondslag ligt. ,,Ik zal het hoger beroep in ieder geval niet doen. Verder kan ik er vanwege mijn beroepsgeheim niets over zeggen.”

Advocaat Mariska Pekkeriet, die medeverdachte Emiel van den B. bijstond, laat weten dat haar cliënt niet in hoger beroep gaat. Ook het openbaar ministerie heeft in zijn zaak geen hoger beroep ingesteld. Van den B. werd veroordeeld tot zeven jaar cel voor het medeplegen van doodslag. 

Murat D. en Emiel van den B. (47)  worden verantwoordelijk gehouden voor de dood van Deventenaar Hasan Sarikus (26). Hij werd vorig jaar na een woeste achtervolging zowat aangereden voor zijn woning aan de Zaanstraat in de Rivierenwijk. Daar verweerde hij zich eerst nog, maar uiteindelijk werd hij op straat door D. doodgestoken. 

Volgens de rechtbank in Zwolle was dat eerwraak, nadat Sarikus een relatie had aangeknoopt met het nichtje van D. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer