Mysterie rond huis-aan-huisverkoop in Epse

videoDe gemeente Lochem heeft via Facebook inwoners gewaarschuwd voor verdachte situaties, nadat een medewerker van een beveiligingsbedrijf in Epse huis aan huis producten probeerde te verkopen. Het bedrijf blijkt echter gewoon te bestaan.

De gemeente kreeg meldingen binnen waarin werd gesproken over een ‘onprettig huisbezoek dat vraagtekens opriep’. Dat was reden een bericht op sociale media te plaatsen, om inwoners van Epse bewust te maken van verdachte situaties. Het sloeg aan bij inwoners, want het werd meer dan tweehonderd keer gedeeld. ,,Onze algemene plaatselijke verordening (apv) staat het toe dat bedrijven aan de deur producten mogen verkopen. Kennelijk heeft het bezoek van de persoon of het bedrijf mensen wantrouwend gemaakt, omdat we meldingen kregen. Toen hebben we het bericht geplaatst omdat we zelf geen bedrijf opdracht hebben gegeven langs de deur te gaan en de politie ook aangaf er niets mee te maken te hebben’’, zegt gemeentewoordvoerder Karin Notenboom. 

  1. CDA-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    CDA-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. CDA-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Want is dat wel zo wenselijk, een auto-evenement op een autovrij plein?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer