Het standbeeld bij het Kulturhus aan de Dorpsstraat in Diepenveen staat naast zijn sokkel. Gaat het om vandalisme of om een poging tot diefstal?
Volledig scherm
PREMIUM
Het standbeeld bij het Kulturhus aan de Dorpsstraat in Diepenveen staat naast zijn sokkel. Gaat het om vandalisme of om een poging tot diefstal? © Kulturhus

Mysterie rond standbeeld in Diepenveen: poging tot diefstal of vandalisme?

Voor het Kulturhus aan de Dorpsstraat in Diepenveen staat een lege sokkel. Maar wat is er gebeurd met het bronzen standbeeld dat er normaliter bovenop staat? Martin Goedejohan, gastheer van het Hof van Salland, weet het niet. ,,Er lag geen briefje bij.” Het mysterie roept vragen op. Want van wie is dat beeld eigenlijk?

  1. Steeds meer mountainbikeroutes in Salland en Achterhoek: ‘Zelfs Deventer industrieterrein kent verborgen paadjes!’
    PREMIUM
    video

    Steeds meer mountainbi­ke­r­ou­tes in Salland en Achterhoek: ‘Zelfs Deventer industrie­ter­rein kent verborgen paadjes!’

    De Achterhoek en Salland tellen steeds meer mountainbikeroutes. Deventenaar Lars Vogelenzang (44), fervent mountainbiker en auteur voor online bikersmagazine Velozine.nl, testte een aantal routes. In Deventer vind je die zelfs op het industrieterrein en vlakbij de woonboulevard. ,,Hoogteverschillen heb je hier nu eenmaal niet, maar er liggen toch uitdagende routes, met steeds minder asfalt.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer