Na 5500 zeekilometers zit het avontuur van de Deventer Dutchess of the Sea er op, ze staan op vaste grond op Antigua

UpdateDe Dutchess of the Sea, oceaanroeisters Astrid Janse, Bela Evers, Désirée Kranenburg en Remke van der Kley zijn aangekomen in de haven van Antigua. De vrouwen uit Deventer, Welsum en Tonden hebben 54 dagen, 20 uur en 12 minuten over 5500 kilometer gedaan. ,,Het was geweldig om onderdeel te zijn van deze grote natuur.”

 1. Oceaanroeister Bela Evers (53) laat zien dat je veel meer kunt dan je denkt, weet het gezin thuis in Tonden
  Play
  PREMIUM
  MENS EN SPORT

  Oceaanroei­ster Bela Evers (53) laat zien dat je veel meer kunt dan je denkt, weet het gezin thuis in Tonden

  Vincent Evers (55) was wel even verbaasd toen zijn vrouw Bela (53) vertelde dat ze met drie andere vrouwen in een roeiboot de Atlantische Oceaan wilde oversteken. ,,Ze is claustrofobisch en wil altijd overal controle over hebben. Dat is wel wat anders dan dit. Maar ze doet het gewoon.” Met drie kinderen thuis in buurtschap Tonden volgt Vincent alle roeimeters van zijn vrouw.
 2. Astrid, Bela, Désirée en Remke zijn begonnen aan hun grote roeiavontuur, emotioneel afscheid in Deventer
  Play
  VIDEO

  Astrid, Bela, Désirée en Remke zijn begonnen aan hun grote roeiavon­tuur, emotioneel afscheid in Deventer

  Na een voorbereiding van meer dan twee jaar is het eindelijk zo ver. Astrid Janse, Remke van Kleij, Désirée Kranenburg en Bela Evers zijn begonnen aan hun avontuur. Vanochtend zijn de vijftigers - allen uit de regio Deventer - vertrokken naar de Canarische Eilanden om op 12 december te beginnen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge, een roeiwedstrijd van bijna 5000 kilometer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer