De nieuwe rotonde in de Holterweg bij Oude Molen.
Volledig scherm
De nieuwe rotonde in de Holterweg bij Oude Molen. © Rens Hulman

Na achttien ongevallen rotonde en snelheid omlaag tussen Deventer en Holten

De maximumsnelheid op de Holterweg ter hoogte van buurtschap Oude Molen is teruggebracht naar vijftig kilometer per uur. Het is een aanvullende maatregel, na de vele ongelukken de afgelopen jaren op dit deel van de provinciale weg.

De beruchte kruising ter hoogte van Oude Molen is recent grondig op de schop gegaan. Er is een rotonde aangelegd door de provincie Overijssel.

In aanvulling is nu de snelheid voor verkeer dat van alle kanten de rotonde nadert teruggegaan van tachtig naar vijftig kilometer per uur. Die maatregel was al eerder aangekondigd en is - nu de rotonde klaar is - uitgevoerd. 

De gemeente Deventer heeft van het weggedeelte bebouwde kom gemaakt en het vijftig kilometer-regime ingevoerd. Het is met borden, belijning en weginrichting aangegeven, aldus verkeerswethouder Frits Rorink (CDA). ,,De aanleg van de rotonde was belangrijk, wij als gemeente hebben het nu afgerond. Daar was aanpassing van de komgrens voor nodig.’’

Het aanbrengen van bebouwde komborden en verhoogde betonnen banden, zijn versneld uitgevoerd met het oog op sluipverkeer vanwege de werkzaamheden verbreding A1

Gevaarlijk

De kruising van de Holterweg met de Oostermaatsdijk en Oude Molenweg gold als gevaarlijk. Tussen 2009 en 2016 vonden op het weggedeelte achttien (ernstige) ongevallen plaats. In 2016 overleed een vrouw na een aanrijding met een vrachtwagen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer