Volledig scherm
De centrale hal van autismekliniek Lorna Wing. © Dimence

Na extra onderzoek blijkt vloer pand Dimence in Deventer toch veilig

Uit extra onderzoek is gebleken dat de vloer van de centrale hal van autismekliniek Lorna Wing in Deventer toch veilig is. 

De vloer van het pand van de Dimence Groep werd met stempels gestut, nadat in eerste instantie bleek dat de vloer niet aan  verscherpte veiligheidseisen voldeed.  De veiligheidseisen werden bijgesteld nadat een parkeergarage bij Eindhoven Airport instortte. Dat pand had een vergelijkbare vloer als Lorna Wing: een zogenoemde bubble deck-vloer.

Uit uitgebreid onderzoek blijkt nu dat de voorgevel van het pand aan de Nico Bolkesteinlaan over de gehele lengte vloerdragend is uitgevoerd. Daardoor wordt de vloer veel minder zwaar belast dan in eerste instantie ingeschat werd. Die kan daarom veilig gebruikt worden. De vloer is weer in gebruik en de eerder aangebrachte zogeheten stempels zijn inmiddels weer verwijderd. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Gemist? Verborgen gezin ontdekt in boerderij in Ruinerwold, opnieuw boerenprotesten en Apeldoorn doet vuurwerk in de ban

    Gemist? Verborgen gezin ontdekt in boerderij in Ruinerwold, opnieuw boerenpro­tes­ten en Apeldoorn doet vuurwerk in de ban

    Het nieuws was bijna niet bij te houden deze week, met name de ontwikkelingen rond de ontdekking van een gezin in een boerderij in het Drentse Ruinerwold volgden elkaar in duizelingwekkend tempo op. Maar ook de boeren trokken er deze week massaal op uit om opnieuw te protesteren tegen het stikstofbeleid, zowel in de regio als in het westen van het land. In Emst werden veertien schapen gedood door een wolf.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer